Menu Close

Värviline köögiviljasupp Anamma veganpallidega ehk vale frikadellisupp

Frikadellisupp on paljude laste lemmik, aga tõenäoliselt meeldib see ka paljudele täiskasvanutele. See mõnus kooslus, kus värskete ja värviliste köögiviljade seltsi on mõned toekamad pallikesed sätitud, on nüüd ka vegantoitujatele täiesti kättesaadav ja järeletehtav tänu Anamma veganpallidele. Selline supp on eriti maitsev suvisel ajal, kui köögiviljad on värsked, õrnad ja magusad.

Kogus: 4-le
1 väiksem või ½ keskmise suurusega noore kapsa peast, tükeldatuna
3-4 noort porgandit, tükeldatuna
3-4 noort kartulit, tükeldatuna
Paar peotäit rohelisi herneid
1 liiter köögiviljapuljongit
1 pakk Anamma veganpalle
Värsket tilli, hakituna
Vajadusel soola ja pipart
Veidi õli

Tee nii
Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas keskmisel kuumusel õli ning hauta porgandit veidi aega õli sees. Nii muudad porgandis sisalduvad karotenoidid oma keha jaoks paremini omastatavaks, kuna need on rasvlahustuvad. Lisa mõne minuti pärast tükeldatud kapsas ja hauta ka kiirelt õli sees läbi. Kalla siis peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Keeda umbes 5 minutit ja lisa siis potti tükeldatud kartul. Keeda ca 7-10 minutit, kui kartul on pehme. Viimasena lisa rohelised herned ja veganpallid. Kuumuta keemiseni ja keeda mõned minutid, kuni pallid on läbi kuumenenud. Viimistle maitse soola ja pipraga ning lisa ohtralt värsket hakitud tilli.

Jaga retsepti

Teised retpseptid