Menu Close

Vale „viineripirukad“ ehk Anamma veganvorstid krõbeda lavašiümbrisega

Viineripirukad on tavaliselt lasete lemmikud, kuid sageli mitte ainult. Mingi seletamatu võlu on selles taina sees küpsenud vorstikeses. Kui tavaliselt kipub vegan toitujatele viineripirukas jääma helgeks maitsemälestuseks lapsepõlve sünnipäevaidudest, siis tänu Anamma veganvorstidele võib lihtsa vaevaga teha mõnusa viineripirukat meenutava suupiste. Nende pirukate puhul on nipiks veel see, et taina asemel on vorst keeratud väikese tortilla sisse, mis on siis kas ahjus või pannil krõbeda kooriku saanud.

Kogus: 5 pirukat
1 pakk ehk 5 Anamma veganvorsti
5 väikest pehmet tortillat
Õli praadimiseks
Serveerimiseks Felix Adžikat ja kurgisalatit

Tee nii
Küpseta Anamma veganvorste 200 kraadides ahjus ca 7 minutit. Tõsta siis välja ja keera väikeste tortillade sisse. Võid tortilla serva kinnitada väikese hambatikuga, et küpsetades tortilla end lahti ei rulliks, kuid ära unusta hiljem tikku välja võtmast. Vale-viineripirukad võid pruunistada pannil õlis või siis ahjus 200 kraadi juurest. Kui valmistad pirukaid pannil, siis kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae vorsti-tortilla rulle igast küljest kuldseks. Ahjus valmistades pintselda või veereta pirukaid enne ahju panemist õli sees, et tortilla krõbedaks küpseks. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 15 minutit pirukatel aeg-ajalt külge keerates, et nad ühtlaselt pruunistuksid. Serveeri kohe ja paku juurde Felixi adžikat või sinepist kurgisalatit.

Jaga retsepti

Teised retpseptid