Menu Close

Toekas võileib avokaadomäärde ja veganšnitsliga

Selline toekas võileib täidab hästi kõhtu ja võibolla omaette toidukorraks. Natuke värsket salatit veel kõrvale ja kõht saab korralikult täis. Krõbeda ja gluteenivaba paneeringuga veganšnitslitele lisab kreemjas avokaadomääre mõnusat mahlasust ja kreemisust.

Kogus: 2-le
2 viilu rukkipala
2 Anamma veganšnitslit
1 suurem või 2 keskmise suurusega avokaadot
Oliiviõli
Soola ja pipart
Veidi laimimahla
Serveerimiseks värsket redist, kurki vm meelepärast

Tee nii
Puhasta avokaado ja tõsta lusika abil sisu välja. Töötle avokaado sisu kahvliga ühtlaseks pastaks. Maitsesta oliiviõli, tibakese soola ja laimimahlaga. Kuumuta pannil õli ning prae keskmisel kuumusel šnitsleid mõlemalt poolt mõned minutid, kuni need on kuldsed. Võid šnitslid ka ahjus valmistada. Selleks kuumuta ahi 200 kraadini ja tõsta šnitslid ahju ca 10-12 minutiks. Rösti rukkipala leivad rösteris pooled vastamisi, et tulemuseks oleks krõbe koorik ja pehme sisu. Tõsta rukkipalale avokaadokreemi ja sinna peale aseta veganšnitsel. Viimistle värske redise või kurgiga ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Söö leivad kohe ära, et krõbe paneering ja leib läbi ei vettiks.

Jaga retsepti

Teised retpseptid