Menu Close

Anamma veganšnitslid mündiste hernestega ja põldoatambiga

Anamma krõbeda koorikuga veganšnitslitele võib juurde sättida klassikalist kartulit või riisi, kuid eriti kirka ja maitsva lisandi saad herneid ja ubasid kasutades. Lisaks kirkale värvile saad nii oma toidulauale ka väärtuslikku taimset valku lisada. Suvisel ajal kasuta värskeid rohelisi herneid ja põldubasid, muul ajal sobivad aga hästi sügavkülmast võetud samad viljad.

Kogus: 2-le
2 Anamma veganšnitslit
Õli praadimiseks
Mündised herned:
400 g rohelisi herneid
Paar vart rohelist sibulat, hakituna
2-3 küüslauguküünt
Oliiviõli
Värsket münti
Põldoatamp:
400 g põldubasid (kas värskeid või sügavkülmutatuid)
2-3 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt, peeneks hakituna
peotäis hakitud värsket basiilikut
soola ja pipart

Tee nii
Mündiste herneste jaoks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning lisa hakitud sibul. Hauta mõned minutid, kuni sibul on kergelt läbi küpsenud. Lisa herned, veidi vett ning soola ja pipart maitse järgi. Kata pann kaanega ning lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7 minutit haududa. Võta siis kaas pealt ning hauta veel niikaua, kuni vedelik aurustub. Lisa värske hakitud münt ning sega kõik läbi. Kontrolli veel maitset, vajadusel lisa soola ja/või pipart.
Põldoa tambi jaoks võta oad kauntest välja ning aseta soolaga maitsestatud keevasse vette paariks minutiks. Kurna siis oad ja jahuta kiirelt jääkülmas vees. Niimoodi jääb alles ubade erkroheline värvus. Eralda igalt oalt teda ümbritsev hallikas kest. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Hauta hakitud küüslauku minuti-paari jooksul õli sees, kuid väldi pruunistamist. Lisa pannile oad. Maitsesta soola ja pipraga ja hauta kiirelt läbi. Jahuta veidi ja kalla saadud segu purustajasse. Lisa värske basiilik. Töötle kõik peeneks, kuid mitte päris püreeks. Kergelt tükiline tulemus jääb palju mõnusam. Võid oad ka lihtsalt pudrunuia või kahvliselja abil tükiliseks püreeks töödelda. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa veidi oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
Veganšnitsleid prae pannil õlis keskmisel kuumusel mõned minutid mõlemalt poolt või eelkuumutatud ahjus ca 10-12 minutit, kuni šnitslitel on kuldne koorik tekkinud. Serveeri koos mündiste herneste ja oatambiga.

Jaga retsepti

Teised retpseptid